Din naturlige vej til skønhed

Hjemmelavet AHA peeling


Exfoliering er en vigtig del af min hudplejerutine, fordi det går ind og fjerner døde hudceller og overskydende fedt, så huden er mere “åben” og modtagelig for den efterfølgende hudpleje. 

Der findes mange forskellige måder at exfoliere huden på, bl.a. mekanisk peeling og kemisk peeling, hvor mekanisk peeling oftest består af korn som går ind og skrubber døde hudceller væk, mens kemisk peeling fjerner døde hudceller, snavs og overskydende fedt effektivt via syre-behandling. Der findes UTALLIGE former for syrebehandling, derfor vil jeg i første omgang skrive lidt om AHA som er alpha hydroxy syrer. De mest kendte former for AHA er bl.a. glycolsyre, mælkesyre, æblesyre, mandelsyre m.m. De virker allesammen exfolierende på huden dvs. de har samme effekt, men har forskellige syreintensiteter (pH) og molekylstørrelser og dermed også forskellige måder at interagere med huden på. Men resultatet bliver en renere, ensartet og glødende hud, der er klar til at suge næring til sig med de efterfølgende hudplejebehandlinger.

Hvordan virker AHA?

AHA renser porerne, fjerner døde hudceller og sætter gang i cellefornyelsen! Med andre ord udjævner den huden så den bliver mere glat og kan ved kontinuerligt brug reducere fine linjer og rynker.

Hjemmelavet AHA, med æblesyre

Det behøver ikke at koste en formue for at få en kemisk peeling der virker! Med de rette ingredienser og mængder kan du faktisk lave din helt egen peelingsmaske (har prøvet at regne lidt på det, og denne maske koster under 3 kr – og så er den endda spiselig, dvs. helt ren for alle mulige syntetiske kemiske stoffer, parfumer, parabener og alkohol).

Ingredienser

▪️2 spsk økologisk æblemos

▪️1 spsk havregryn 

▪️1 tsk honning

▪️2 tsk øko citronsaft

Fremgangsmåde og anvendelse

Skræl 1 æble og skær i tern. Kog under svag varme og blend æblerne til en mos. Bland alle ingredienser i en skål.

Put masken på ansigtet og lad det virke i10 min. Hvis det er første gang du er på syre, så prøv med 5 min i første omgang. (OBS: lav altid en tester omkring kæben inden du putter masken i hele hovedet). Du vil måske mærke at det prikker – det tyder bare på at syren virker, og det er helt normalt. 🍎🍏🍎 1-2 x/uge


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *