Din naturlige vej til skønhed

Råd nr. 1 – drik vand

At drikke en tilstrækkelig mængde vand dagligt (Ca. 2 liter/8 glas – og alt efter aktivitetsniveau) er vigtigt for vores generelle sundhed, da vand bl.a. hjælper med fordøjelsesprocesser, absorption af gavnlige stoffer og udskillelse af toksiner/ affaldsstoffer m.m. Men hvordan er det nu lige vand og strålende hud hænger sammen?


Biologisk forklaring

Faktum er, at huden er et organ, og består af celler som de andre organer i vores krop. Og hudceller, som enhver anden celle i kroppen, består af vand.  Ved dehydrering vil huden være hårdt ramt såsom tørhed og miste gløden da cellerne mangler vand. Dette gør huden mindre modstandsdygtig for vejr,vind m.m og kan gå hen og forværre hudproblemer såsom akne, eksem, tør/skællende hud osv. 

Vores hud indeholder ca. 30% af det samlede vandindhold i kroppen. Vedligeholdelse af denne procentdel er afgørende for at holde huden fugtet både i de overfladiske og dybe hydratiseringsniveauer. Den verdenskendte kliniske professor Dr Murad bekræfter, at “jo mere hydreret din hud er, desto bedre miljø giver det til kollagen og elastin produktionen.

Fine linjer og rynker

I forlængelse af dr. murads fine ord ved vi, at kollagen og elastin er de to proteiner som er med til at holde huden smuk, ung og spændstig. Derfor er vand/fugt også regel nr. 1 når det gælder forebyggelse af fine linjer og rynker. (Info: efter 25+ daler kollagenproduktionen nedaf, sååå! Der skal mere vand på menuen;-))


Vand og akne

Til jer der har akne problemer og har prøvet alverdens cremer som ikk virker: prøv med en “vand-kur” drik 2-2,5 liter vand om dagen i 1-2 mdr, og rens huden dagligt med en mild og god renseprodukt, så alt skidt og snavs fjernes fra porrerne. Der er vigtigt at huden kan ånde og har tilstrækkeligt med fugt både inde fra og udefra. Jeg har læst om mange studier, hvor forsøgspersoner med akne får en pænere hud gennem disse simple men effektive triks.


Egne erfaringer

Jeg har en rigtig irriterende T zone hvor det godt kan “fedte” lidt. Denne ubalance i huden bliver forbedret når jeg drikker rigeligt med vand. Og så synes jeg generelt mine mørke rander lysner mere op når min hud er hydreret💦


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *