Din naturlige vej til skønhed

Nigellafrø olie og hårtab

Det er HELT normalt at tabe mellem 50-100 stykker hår om dagen. Men vi har nok alle prøvet det der med at tabe rigtig meget hår i perioder. Det er først og fremmest vigtigt at understrege, at hårtab kan skyldes mange forskellige faktorer såsom stress, vitaminmangel, hormonbalance m.m.

Derfor vil jeg anbefale, at man tager en snak med lægen hvis man er ude i ualmindeligt hårtab.  Når det er sagt, kan jeg ikke udelukke at nigellaolie virker RIGTIG godt på mig, både når det gælder hud- og hårproblemer som jeg også skriver om i mine tidligere indlæg.

Sådan virker olien i håret

Forholdende i dit hovedbund spiller en afgørende rolle, når det drejer sig om hårtab. Håret vokser nemlig i nogle follikler i vores hovedbund, og problemer som fedt, skæl og irritation kan netop forhindre produktiviteten i folliklerne ved at svække eller tilstoppe dem. 

Nigellafrø olie har antiinflammatoriske, anti-svampe, antibakterielle og antivirale egenskaber, der virker effektivt for at opretholde hovedbundens sundhed.  Olien behandler problemer som skæl og beroliger hudforhold som psoriasis og eksem.  Det hjælper også med at holde dit hovedbund fugtet og balancerer en normal olieproduktion. Nigellone og Thymoquinon er de to vigtigste aktive kemiske komponenter når det kommer til at skabe optimale og sunde forhold i hovedbunden og bidrage til hårvækst.

Olien er helt sikkert et af ​​de bedste naturlige ingredienser du kan bruge til at behandle hårtab.  Den Indeholder over 100 forskellige næringsstoffer herunder jern, selen, arginin, caroten, calcium, kalium og en masse gavnlige aminosyrer. Derudover indeholder olien også omega 9 og omega 6 fedtsyrer.  Derfor er det en rig kilde til næring både til dine follikler og hår.


Det skal du gøre

  • 1 tsk koldpresset nigellafrøolie blandes sammen med 1 spsk “bæreolie” feks. kokosolie.
  • Påfør olien med fingerspidserne i hele hovedbunden og masser! Massering hjælper med at stimulere dine hårsække, og olien trænger bedre ind. Påfør olien nu i hele håret fra rod til spids. Sæt håret op i en elastik og vent minimum 3 timer og vask det af med shampoo. Jo længere tid i håret desto bedre!
  • 2-3 x i ugen de første 2 mdr, herefter 1-2 i ugen
  • Supplér med nigellafrøolie kosttilskud dagligt så du også nære kroppen indefra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *