Din naturlige vej til skønhed

Bananskræl og acne

Er du også en af dem der bare smider bananskræller ud ☺️hvis du gør det, så læs med her! Jeg bruger nemlig mine bananskræller lige efter at jeg har spist en banan (derhjemme!) og gnider indersiden af bananskrællen på min hud, mest de steder hvor jeg kan se min hud er irriteret eller hvis der er hudorme/bumser. Men egentlig behøver huden ikke kun være irriteret for at du kan bruge skrællen, den er også rigtig god mod så meget andet!

Bananer kender vi som en frugt med masser af vitaminer og fibre, men det sjove er, at det meste af de gavnlige stoffer er koncentreret i skrællen! Så hvorfor smide skrællen ud når den kan anvendes igen (læs: re-use! re-cycle!)

Hvordan virker skrællen så mod akne?

Det gør den fordi skrællen indeholder organiske syrer som hjælper med at regulere hudens pH-værdi og reducerer forekomsten af akne og hudorme.

De fjerner overskydende talg/fedt på huden, og fedt som opbygger sig i porerne. På den måde afhjælper den tilstoppes porrer og samtidig forebygger at dette sker. Bananskrællen er fuld af antioxidanter som polyfenoler og carotenoider, der anses som værende planternes sygdomsbekæmpende stoffer, hvilket gør, at bananskræl også har en anti-inflammatorisk effekt på huden og forebygger acne og bumser i dybden! 

Anvendelse

Tag bananskrællen og gnid den indvendige hvide del over de berørte områder eller på hele ansigtet og lad det tørre i 20 min. Du kan også vælge at bruge en teske til at skrabe den inderste del af skrællen af, og bruge det som en “creme-maske” i stedet. 

Skyl af med varmt vand og slut af med koldt vand. Husk fugtighedscremen! Gentag dette 3-4 gange i ugen indtil du begynder at se effekt. Dernæst kan du nøjes med 2 gange i ugen. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *